Фото: t.me/otarnavskiy

Недешеве "задоволення": командувач Тарнавський назвав мету російських авіаударів по Україні

Від початку повномасштабного вторгнення росіяни активно застосовували всі наявні у них види зброї. Ворог завдавав авіаударів по цивільних об'єктах, хоча цей вид озброєння призначений для інших цілей.

Про це розповів командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський у документальному фільмі "Рік.Харківщина", присвяченому звільненню регіону. 

За його словами, з перших днів війни окупанти цілеспрямовано скидали зі своїх літаків бомби і ракети на українські міста і села. Тарнавський наголошує, що авіаудари загалом призначені для знищення вогневих стартових позицій та вузлів. Це недешеве "задоволення", каже він. Попри це, ворог "щедро" застосовував авіацію по цивільній інфраструктурі.

"У них була одна мета: знищити, руйнувати, калічити. Вони прагнули загалом знищити наш народ. У них залишається, я так думаю, ця мета", — наголосив Тарнавський.

Про це, стверджує командувач, свідчать також і катівні на деокупованих територіях і спаплюжені тіла людей, яких знаходили у лісах.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Росія, ймовірно, намагається розширити й диверсифікувати свій арсенал безпілотників, ракет і керованих бомб для завдання ударів по українській критично важливій інфраструктурі в осінньо-зимовий сезон.

Водночас партизани виявили у російському Челябінську завод, де виготовляють ракети. За наявною інформацією, завод дуже стрімко розширюється. Там будуть нові цехи, набирають працівників. Кількість персоналу вже збільшилася з 10 до 17 тисяч осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.10.2023 01:51