Фото: ДСНС

Негода на Прикарпатті: в Івано-Франківській області розмило дороги у кількох районах (фото)

В Івано-Франківській області через паводки розмиті дороги у кількох районах. Ускладнено проїзди до низки сіл.

Про це повідомила очільниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

За її словами, ситуація у регіоні контрольована. Опади послабились, але все ще залишається високим рівень води у річці Чорний Черемош.

Також через стрімке підняття рівня води в гірських потічках було пошкоджено транспортне сполучення до села Вороненко, там проживають до 400 людей. Крім того, ускладнені проїзди до сіл Пробійнівка та Грамотне. Вже ведуть роботи щодо відновлення проїзду до села Явірник та прикордонної застави Шибени.

Очікується, що потягом доби 18-19 червня у річках Івано-Франківської області можливе підвищення рівня води на 0,3-1 метр. У басейнах Прута та Дністра, особливо на гірських притоках — на 0,5-1,5 метра.

"Місцями можливе формування значного схилового стоку, в гірських районах існує загроза локальних селевих потоків", — зазначила Онищук.

Нагадаємо, держава та спеціальні служби контролюють ситуацію та втілюють план ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС. Зокрема, в Херсонській та сусідніх областях планують пошук нових свердловин, прокладання магістральних водогонів, аналіз стану водойм.

Зауважимо, 17 червня повідомлялося, що через підрив росіянами Каховської ГЕС зниклими безвісти вважається 31 особа. Поліція прийняла понад 4800 заяв громадян щодо пошкодження майна. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.06.2023 13:42