Фото: Офіс президента

Негода в Україні: Зеленський звернувся до громадян із важливим закликом

У неділю, 26 листопада, в Україні вирує негода. Особливо складна ситуація в південних регіонах. 

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

"Сьогодні на значній території нашої держави надзвичайно складні погодні умови. Особливо складно в південних регіонах України. Працюють і працюватимуть цілодобово наші підрозділи ДСНС України, Національна поліція, комунальні служби та місцева влада", — зазначив гарант.

Зеленський закликав українців, які перебувають у районах, де панує негода бути максимально обережними та за потреби звертатися або до рятувальників, або до правоохоронців, які нададуть всю необхідну допомогу.

"Я прошу всіх громадян України в районах, де панує негода: будь ласка, будьте максимально обережними. За потреби, будь ласка, звертайтеся до ДСНС України, Національної поліції, до інших наших державних і комунальних структур. Щойно буде можливо, наші енергетики відновлять подання електрики всім містам і селам, у яких через негоду зараз є тимчасове знеструмлення", - наголосив президент.

За словами очільника держави, на цей час близько 400 населених пунктів у десяти областях знеструмлені через негоду. Водночас в Одеській, Миколаївській, в Кіровоградській, в Черкаській, Київській областях уже розгорнуті та працюють оперативні штаби. 

"На дороги, де це потрібно, виведено спецтехніку. Я хочу подякувати всім, хто і зараз задіяний, і завтра працюватиме, щоб захистити від цієї негоди й щоб якнайшвидше повернути нормальне життєзабезпечення всім нашим українським громадам", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, 26 листопада в Одесі та області різко погіршилася погода. На дорогах утворилася ожеледиця, регіон засипало снігом. Через посилення негоди рух на автодорозі М-15 Одеса — Рені в напрямку на Бухарест перекрито для всіх видів транспорту. Крім того, в Білгород-Дністровському районі зі снігового замету витягли автомобіль швидкої допомоги. 

Через негоду 27 листопада в Одесі та Київській області у школах запровадили дистанційне навчання. Водночас дитячі садки працюватимуть.

Додамо, за прогнозами синоптиків, 27 листопада, погода в Україні може знову погіршитися. Пориви вітру становитимуть 17-22 м/с (І рівень небезпечності, жовтий). Зокрема, у Київській, Кіровоградській і Полтавській областях значний сніг (І рівень небезпечності, жовтий), у Чернігівській, Сумській та Черкаській областях сильний сніг, снігові замети (II рівень небезпечності, помаранчевий). 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.11.2023 21:16