Фото: ДБР

Нелегально відправляла чоловіків за кордон: на Буковині судитимуть працівницю митниці

За матеріалами Державного бюро розслідувань на Буковині судитимуть працівницю митниці. Вона організовувала схеми із нелегального переміщення чоловіків за кордон.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Зазначається, що працівники відомства завершили досудове розслідування відносно державної інспекторки Чернівецької митниці та двох її спільників. Вони за гроші допомагали чоловікам призовного віку нелегально перетинати кордон та тікати до Румунії.

Згідно з наявною інформацією, обвинувальні акти скеровано до суду.

"Використовуючи власні зв’язки, жінка підшукала двох "партнерів", які допомагали чоловікам призовного віку нелегально залишити країну. Вартість послуг становила 4,8 тис. євро з людини", — йдеться у повідомленні.

За інформацією ДБР, одного з фігурантів правоохоронці затримали, коли він з «клієнтом» рухався в напрямку державного кордону. Наступного дня йому та посадовиці було повідомлено про підозру, а ще одного спільника викрили пізніше.

"Працівниця митниці та один із її спільників обвинувачуються в організації та незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України), ще один зловмисник — в сприянні вказівками та порадами, а також наданні засобів для незаконного переправлення особи через державний кордон України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 332 КК України)", — додали в ДБР.

Таким чином, двом з них може загрожувати до дев'яти років позбавлення волі, а третьому — до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, на Рівненщині Державне бюро розслідувань виявило зловживання із бойовими доплатами для військових. Схема діяла протягом дев'яти місяців, а завдані державі збитки становлять щонайменше 1 млн грн.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.04.2023 15:50