Фото: Державне бюро розслідувань

Незаконно виплатив підлеглим 1 млн грн: на Миколаївщині викрили начальника штабу військової частини

У Миколаївській області повідомлено про підозру начальнику штабу однієї з військових частин, який безпідставно виплатив підлеглим майже один мільйон гривень з держбюджету.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

Відомо, що посадовець з березня по липень 2022 року нараховував додаткові виплати десяти підлеглим військовослужбовцям, які нібито виконували бойові завдання на передовій. При цьому ці особи не перебували у районі проведення бойових дій, а деякі з них взагалі були відсутні на службі без поважних причин.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру у недбалому ставленні до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 425 КК України). Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі. Вживаються дії для відшкодування завданих збитків.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України повідомили про нову підозру колишнім заступнику та начальнику департаменту Міноборони у розтраті майже 950 мільйонів гривень. Також оголосили про підозру екс-начальнику одного з управлінь матеріального забезпечення Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 31.01.2024 11:52