На Миколаївщині відбудували міст, зруйнований внаслідок підриву Каховської ГЕС (фото, відео)

На Миколаївщині відбудували та відкрили ще один міст, який зруйнували російські окупанти. Він був пошкоджений внаслідок підриву Каховської гідроелектростанції (ГЕС).

Про це повідомив очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

"Вчора у Горохівській громаді ввели в експлуатацію відбудований міст через річку Інгулець, який було зруйновано внаслідок підриву російськими окупантами греблі Каховської гідроелектростанції", — написав він у Telegram.

За його словами, нова переправа має довжину 72 метри. Міст був зведений за пʼять місяців завдяки співпраці Миколаївської ОВА, 36-ї шляхо-відновлювальної бригади Державної спеціальної служби транспорту та фандрейзингової платформи United24.

"Дякую нашим донорам та вже справжнім друзям з ДССТ, особливо голові Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту генерал-майору Богдану Бондару", — додав Кім.

Нагадаємо, Кабінет міністрів вже ухвалив експериментальний проект з відбудови Каховської ГЕС. В уряді вважають, що відновлення гідроелектростанції збільшить економічний потенціал України як в аграрній, так і в енергетичній сферах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.01.2024 16:10