Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Нічна атака "шахедами": в "Укренерго" повідомляють про пошкодження обладнання на одній із підстанцій

У ніч на вівторок, 30 січня, Росія здійснила чергову масовану атаку ударними безпілотниками. Цього разу ворог запустив 35 "шахедів" з трьох напрямків. Під атакою опинилася низка цивільних об’єктів, зокрема, й критичної інфраструктури. 

Про це повідомляє "Укренерго" на сторінці у Telegram-каналі.

"На жаль, є пошкодження обладнання на одній з підстанцій "Укренерго" в центральному регіоні. Наразі триває заживлення промислових споживачів за резервними схемами. Аварійно-відновлювальні роботи почались одразу після відбою тривоги", повідомили в компанії. 

Зазначається, що пошкоджене обладнання планується якнайшвидше замінити новим з аварійного запасу, створеного "Укренерго".

В прес-службі компанії уточнюють, що загалом цієї ночі Сили оборони України знищили п'ятнадцять ворожих БпЛА в різних областях країни. 

"Завдяки узгодженим діям енергетиків та військових масована атака не спричинила критичних наслідків для збалансованої роботи енергосистеми", наголошують в “Укренерго”.

Додамо, що в ніч на 30 січня, росіяни атакували "шахедами" з трьох напрямків: Приморсько-Ахтарська та Курська — РФ, а також з Чауди — Крим. Крім того, ворог вдарив двома зенітними керованими ракетами С-300 по Донеччині.

Сили ППО знищили безпілотники у межах Миколаївської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської та Київської областей. Загалом знешкоджено 15 ворожих дронів.

Нагадаємо, у ніч на понеділок, 29 січня, ворог атакував Україну вісьмома ударними БпЛА типу “Шахед”. Сили оборони знищили всі безпілотники окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.01.2024 09:28