Робота української ППО. Джерело: оперативне командування "Південь"

Повітряні сили вночі збили всі "шахеди", якими окупанти атакували Україну

У ніч на понеділок, 29 січня, ворог атакував Україну вісьмома ударними БпЛА типу Shahed-136/131. Сили оборони знищили всі безпілотники окупантів.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові зазначили, що дронами рашисти атакували з району Приморсько-Ахтарська (Росія). Також минулої ночі вони використали одну ракету "Іскандер-М" із району Воронезької області та три ракети зенітно-ракетного комплексу С-300 по Донеччині з тимчасово окупованої території області.

"Сили та засоби Повітряних сил у взаємодії з протиповітряною обороною Сил оборони України знищили вісім ворожих БпЛА в межах Миколаївської, Дніпропетровської, Хмельницької та Рівненської областей", — йдеться в повідомленні.

До відбиття повітряного нападу залучили зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Окрім того, керівниця прес-центру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповіла, що Сили оборони Півдня України знищили чотири ударні безпілотники в Миколаївській області. За її словами, уламки збитих дронів пошкодили адміністративні будівлі, навчальний заклад і житлову забудову. На щастя, обійшлося без пожеж і постраждалих.

Нагадаємо, що в ніч на 28 січня російські загарбники атакували нашу країну ударними безпілотниками типу "Шахед" та балістичними ракетами. Сили протиповітряної оборони знищили чотири дрони-камікадзе.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.01.2024 07:57