Фото: ілюстративне. Джерело: Сумська ОВА

Нічна така безпілотниками по Україні: військові повідомили про влучання

У ніч на 28 жовтня російська армія застосувала проти України ударні дрони типу "Шахед", а також дрони невстановленого типу. Силам оборони вдалось знищити 66 ворожих об'єктів, але є і влучання.

Про це у Telegram-каналі повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

За даними військових, окупанти запустили по Україні 100 ударних БпЛА типу Shahed та безпілотників невстановленого типу із напрямків Курськ, Орел, Приморсько-Ахтарськ — РФ. Повітряний напад ворога відбивали зенітні ракетні війська, авіація, підрозділи радіоелектронної боротьби та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

"Станом на 10:30 підтверджено збиття 66 ворожих БпЛА у Сумській, Харківській, Чернігівській, Полтавській, Київській, Житомирській, Рівненській, Хмельницькій, Тернопільській, Миколаївській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Черкаській областях. Більшість ворожих БпЛА збито на Київщині, Черкащині та Хмельниччині", — йдеться у зведенні військових.

Крім того, як зазначають Повітряні сили, 24 російських безпілотники локаційно втрачено, чотири полетіли у напрямку РФ та Білорусі. 

"На жаль, є декілька влучань БпЛА по цивільній інфраструктурі України. Бойова робота триває! Інформація уточнюється та оновлюється", — додали військові.

У ніч на 28 жовтня російська армія застосувала проти України ударні дрони типу "Шахед", а також дрони невстановленого типу

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Варто зазначити, що у ніч на 28 жовтня російські загарбники завдали авіаційного удару по енергетичних об'єктах критичної інфраструктури Конотопського району Сумщини. При цьому ворог застосував ударні безпілотники типу "Шахед".

Раніше повідомлялось, що ввечері 27 жовтня війська країни-агресорки масовано били по Харкову. Під ворожу атаку потрапили одразу три райони міста.

Станом на ранок понеділка, 28 жовтня, Російська Федерація не виводила військових кораблів в акваторії Чорного та Азовського морів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.10.2024 11:41