Фото: Рixabay

Нічні заморозки та похолодання: синоптик дав прогноз погоди на тиждень

Протягом тижня, 8-14 травня, через панування антициклону Tina над країнами Балтії та Фінською затокою погода в Україні суттєво не зміниться. Переважатимуть холодні погоді повітряні маси, періодичні дощі, місцями у супроводі гроз.

Про це повідомив кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич.

У понеділок, 8 травня, дощі очікуються в південно-західній частині України, а також на Донбасі. На решті території без опадів. Температура повітря вночі становитиме +3…+9°С, у Волинській області та на крайній півночі країни вночі сильні заморозки у повітрі — -3…0°С; вдень повітря прогріється до +12...+17°С, у західних областях +9...+14°С.

У вівторок, 9 травня, у південній частині країни та на Донбасі очікуються помірні дощі. На решті території країни буде сухо. Вночі температура становитиме +2…+7°С, у західній частині на поверхні ґрунту очікуються заморозки. Вдень максимальна температура становитиме +11…+16°С.

У середу, 10 травня, лише у східних областях пройде невеликий дощ. Вночі, як і у вівторок, очікується в межах +2…+7°С, у західних та північних областях на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки -3…0°С; вдень +12...+17°С, на Закарпатті до +19°С.

У четвер, 11 травня, погода майже не зміниться. Лише не прогнозують опадів по всій країні. повітря вночі +2...+7 °С, вдень +12...+17 °С, на Закарпатті до +19 °С.

У п'ятницю, 12 травня, вдень місцями у північних, західних та центральних областях пройдуть невеликі короткочасні дощі, подекуди — з грозами. Вночі температура повітря підніметься - +3...+8°С, а вдень — +14...+19°С.

Погода на вихідні

У перший вихідний тижня дощі пройдуть у західних областях, в Криму та Приазов'ї. Водночас температура повітря вночі вже підвищиться до +5…+10°С, а вдень — +15…+20°С.

У неділю, 14 травня, практично на всій території України очікується нестійка погода з дощами у супроводі гроз, місцями граду. Температура повітря вночі — +7…+12°С, вдень +15…+20°С.

Нагадаємо, за даними Укргідрометцентру, у травні цього року погода не обіцяє температурних аномалій. В останній місяць весни вона буде в межах кліматичної норми. Середня місячна кількість опадів в травні складає 22-60 мм, у західних, Вінницькій областях та горах Криму 62-81 мм, в Карпатах та на Прикарпатті 85-148 мм. Середня температура в останній місяць весни очікується на рівні +14...+18°C, а в горах — в діапазоні від +10°C до +13°C, що близько до кліматичної норми.

Також у травні прогнозується чимало магнітних бур. Раніше ми писали, коли їх очікувати та як вони впливають на самопочуття.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.05.2023 13:19