Фото: ОК "Південь"

Нічний обстріл Одещини: нові деталі й перші фото наслідків

У ніч на понеділок, 4 вересня, росіяни здійснили масовану ворожу атаку із застосуванням ударних дронів типу "Шахед" по півдню Одеської області. Обстріл тривав протягом трьох з половиною годин, а удар прийшовся по цивільній інфраструктурі Подунав'я у двох територіальних громадах.

Про це повідомили Сили оборони Півдня та голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Деталі нічного обстрілу

Атака на Одещину здійснювалася у кілька хвиль. Ворог запускав групи безпілотників з акваторії Чорного моря, також ворожі цілі рухалися вздовж кордону з Румунією. 

У регіоні працювали сили та засоби протиповітряної оборони. Нашим захисникам вдавалося збити 17 ударних дронів, проте були й влучання.

Наслідки обстрілу

У двох територіальних громадах на півдні області пошкоджено складські та виробничі будівлі, обладнання аграрних та промислових підприємств.

"Також через попадання уламків внаслідок збитків виникло кілька загорянь на території цивільних об'єктів. Станом на сім годин вогонь ліквідовано", — зазначив голова ОВА.

"Повідомлень про постраждалих не надходило", — розповіли військові.

Також у Силах оборони Півдня показали фото із наслідками "прильотів".

Зазначимо, що небезпека обстрілів оголошувалась не лише для Одеської області, а й для Херсонської.

Нагадаємо, у ніч на 3 вересня рашисти також били по Одещині дронами. Всього вони випустили 25 ударних БпЛА Shahed-136/131, 22 з них знищила ППО. Внаслідок атаки було влучання у припортову інфраструктуру, де виникла пожежа. Відомо про двох постраждалих цивільних осіб.

Останній масований удар по Одесі росіяни здійснили у ніч проти 14 серпня. Тоді міська рада повідомляла, що було пошкоджено 296 будинків. Вибухова хвиля розбила 1460 вікон загальною площею близько 2,5 тисяч квадратних метрів. Ворог обстріляв місто ударними дронами та ракетами типу "Калібр".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2023 08:15