Фото: соцмережі

Окупанти запустили "шахеди" по півдню Одещини: атака тривала декілька годин

У ніч на 4 вересня російські загарбники атакували ударними дронами південь Одеської області. Окупанти запускали безпілотники у декілька хвиль.

Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації (ОВА) Олег Кіпер.

За його словами, атака Одещини тривала кілька годин: про загрозу повітряних ударів ворога у цьому регіоні військові поінформували о другій годині ночі. Під загрозу ударів потрапили Приморське, Ізмаїл та Кілійський район — тобто південь Одеської області.

Звідки насувалась загроза

Армія РФ запустила кілька груп ударних БпЛА з акваторії Чорного моря. Близько 04:00 керівник Одеської ОВА Олег Кіпер зазначив, що ворожа атака ударними дронами тривала годинами. Чиновник закликав мешканців Ізмаїльського району перебувати в укриттях, а також дотримуватись інформаційної тиші, не знімати та не викладати в інтернеті роботу протиповітряної оборони.

Варто відзначити, що атаки на Одещину йшли хвилями: чергові групи ударних безпілотників були також зафіксовані у Кілійському районі — вони рухалися вздовж кордону з Румунією.

У місцевих Telegram-каналах повідомляли про вибухи в Ізмаїльському районі, роботу ППО в регіоні. Там також повідомили про збиті цілі ворога. Повідомлення про відбій повітряної тривоги в Одеській області надійшло близько 05:30 ранку. У командуванні Повітряних сил нагадали, що заборонено публікувати роботу ППО, і зазначили, що офіційну інформацію про кількість і типи збитих повітряних цілей буде опубліковано пізніше — після узагальнення даних.

Нагадаємо, у ніч на 3 вересня рашисти також били по Одещині дронами. Всього вони випустили 25 ударних БпЛА Shahed-136/131, 22 з них знищила ППО. Внаслідок атаки було влучання у припортову інфраструктуру, де виникла пожежа. Відомо про двох постраждалих цивільних осіб.

Останній масований удар по Одесі росіяни здійснили у ніч проти 14 серпня. Тоді міська рада повідомляла, що було пошкоджено 296 будинків. Вибухова хвиля розбила 1460 вікон загальною площею близько 2,5 тисяч квадратних метрів. Ворог обстріляв місто ударними дронами та ракетами типу "Калібр".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2023 06:15