Фото: ОК "Північ"

Нічний терор "шахедами" і С-300: скільки повітряних цілей ліквідували ЗСУ

Вночі 5 грудня російські окупанти атакували Україну іранськими дронами-камікадзе "Шахед" та ракетами С-300. Протиповітряна оборона знищила низку ворожих цілей. 

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

"У ніч на 5 грудня 2023 року противник атакував ударними БпЛА Shahed-136/131 з двох напрямків — Курська область та Приморсько-Ахтарськ, а також зенітними керованими ракетами С-300, які спрямував по цивільних об’єктах Донеччини та Херсонщини", — йдеться у повідомленні.

Загалом під час нічної атаки ворог застосував 17 ударних БпЛА типу "Шахед" та шість зенітних керованих ракет ЗРК С-300. В результаті бойової роботи знищено 10 ударних БпЛА в різних регіонах України.

"До відбиття повітряного нападу противника залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України", — додали військові.

Нагадаємо, у ніч на вівторок, 5 грудня, у Вінницькій області пролунав звук вибуху. В регіоні на той час була оголошена повітряна тривога.

Додамо, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що від щільності розташування протиповітряної оборони, особливо мобільних вогневих груп, залежить результат їхньої роботи. Такі мобільні вогневі групи є не лише у складі Повітряних сил, а й усіх Сил оборони — у прикордонників, Нацгвардії, Сухопутних військ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.12.2023 08:21