Кадр атаки на аеродром "Джанкой". Скріншот із відео

Нічний удар по Криму: в Росії повідомили, що атакували ракети ATACMS і не тільки

У ніч на вівторок, 30 квітня, балістичні ракети атакували військовий аеродром "Джанкой", де дислокований вертолітний полк. Відомо про поранених окупантів.

Про це повідомив Telegram-канал ASTRA. В інформаційному ресурсі зазначили, що на аеродромі дислокується вертолітний полк четвертого командування Військово-повітряних сил Російської Федерації, а також протиповітряна оборона Південного військового округу. Внаслідок атаки поранення отримали щонайменше п’ять рашистів.

За інформацією ASTRA, вночі спалахнула пожежа на військовому аеродромі в Джанкої. Про численні вибухи мешканці писали й у соціальних мережах.

Атаку могли здійснити ракетами ATACMS, а також іншими видами озброєнь, які є в наявності Сил оборони України.

"Влада" анексованого регіону ніяк це не коментувала, а представник окупаційного руху Володимир Рогов заявив, що протиповітряна оборона начебто повністю відбила ракетну атаку.

Російські медійники нагадали, що аеродром уже атакували ракети 17 квітня, тоді пожежа потрапила на кадри місцевих мешканців.

Нагадаємо, декілька днів тому журналісти видання The New York Times повідомляли з посиланням на власні джерела, що Пентагон дозволив Україні завдавати удари далекобійними ракетами ATACMS по позиціях росіян в окупованому Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.04.2024 12:41