Фото: "Укрінформ"

Нідерланди оголосили про новий пакет допомоги: на що спрямують гроші

У понеділок, 3 квітня, Нідерланди виділили пакет допомоги Україні на загальну суму у 274 мільйони євро. Із них 180 мільйонів євро призначені на гуманітарну допомогу та сільське господарство, а 94 млн євро — на нелетальну підтримку українських ЗСУ.

Про це повідомляє міністр зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів Ліше Шрайнемахер.

Зокрема, 20 мільйонів євро підуть на гуманітарну допомогу, десять мільйонів євро на психічне здоров'я і психосоціальну підтримку, ще стільки ж на розмінування сільськогосподарських угідь. Окремо 40 мільйонів євро будуть спрямовані на закупівлю насіння та обладнання для українського сільського господарства, а ще 100 мільйонів євро на відновлення лікарень і системи охорони здоров'я, енергопостачання, житлового будівництва та інфраструктури.

Що стосується іншої частини пакета допомоги, то 75 мільйонів євро з нього підуть на зміцнення співпраці між Україною і НАТО, а 14 мільйонів євро на створення Реєстру завданих воєнними діями РФ збитків у Гаазі та сприяння розслідуванню воєнних злочинів в Україні.

Ще п’ять мільйонів євро буде витрачено на "захист та збереження культури, що визначає ідентичність України".

Пакет допомоги є частиною коштів зарезервованих урядом Нідерландів 2,5 мільярда євро на підтримку України у 2023 році. 

Нагадаємо, Україна може отримати від Німеччини набагато більшу військову допомогу в майбутньому. Союзники планують довести її до понад 15 мільярдів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 03.04.2023 21:25