Фото: bmz.de

Німеччина анонсувала 200 млн євро для підтримки енергетики України

Німеччина збільшує підтримку критичної енергетичної інфраструктури України. Уряд Олафа Шольца передасть майже 200 мільйонів євро на потреби енергетичних компаній.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Міністр розвитку Німеччини Свенья Шульце зустрілася з міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим. Урядовиця наголосила, що тепло та електроенергія є ключовими для життєздатності населення України в зимовий період.

"Шульце пообіцяла виділити додатково 195 мільйонів євро на енергопостачання та виживання підприємств в Україні", — пишуть у німецькому міністерстві.

Зазначається, що близько половини нових коштів мають бути використані для захисту енергетичної інфраструктури незадовго до початку зими, відновлення пошкодженої української енергосистеми та забезпечення використання енергоефективних технологій.

Нагадаємо, що Німеччина є другим після Сполучених Штатів Америки партнером, який підтримує Україну. Наразі країна готує зимовий пакет на 1,4 мільярда євро. Він містить системи ППО Patriot, Iris-T6, Gepard тощо.

Наразі Німеччина готує зимовий пакет, основним завданням якого є створення "захисного щита" з огляду на очевидні плани агресора продовжувати завдавати ударів по енергетичній та іншій інфраструктурі, "використовувати холод як зброю проти цивільного населення".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2023 17:59