Фото: Bild

Шольц оголосив про підготовку зимового пакету допомоги для України на 1,4 млрд євро: що туди увійде

Німеччина є другим після Сполучених Штатів Америки партнером, який підтримує Україну. Наразі країна готує зимовий пакет на 1,4 мільярда євро. Він містить системи ППО Patriot, Iris-T6, Gepard тощо.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на відкритті у Берліні шостого Німецько-українського економічного форуму, передає кореспондент "Укрінформу".

За його словами, наразі Німеччина готує зимовий пакет, основним завданням якого є створення "захисного щита" з огляду на очевидні плани агресора продовжувати завдавати ударів по енергетичній та іншій інфраструктурі, "використовувати холод як зброю проти цивільного населення".

Також глава уряду зазначив, що минулого тижня було також схвалено пакет підтримки енергосистеми обсягом 80 мільйонів євро. На його думку, Україна змогла попри війну забезпечити роботу економіки. За словами канцлера, не випадково, що активними в Україні є майже дві тисячі німецьких компаній.

"Той, хто інвестує в Україну зараз, інвестує в майбутнього члена ЄС", — наголосив канцлер і пообіцяв, що його держава супроводжуватиме Україну на шляху реформ до членства в Євросоюзі.

Шольц підкреслив, що Німеччина надала нашій країні з початку повномасштабної війни допомогу на майже 24 мільярди євро. За цим показником ФРН є другим після США партнером, який підтримує Україну.

"Цивільна та військова допомога з початку війни з боку Німеччини сягнула 24 мільярди євро. Ми підтримуватимемо Україну так довго, як буде треба. Разом з партнерами по ЄС, по G7 та багатьох інших країн ми не сумніваємося в нашій згуртованості та рішучості… Україна може покластися на Німеччину",  додав політик.

Нагадаємо, на початку жовтня Німеччина також надала Збройним силам України нову партію військової техніки й обладнання. Зокрема, українські військові мали отримати чотири гусеничні всюдиходи BV 206 і два танкові тягачі HX81. 

Додамо, Олаф Шольц під час виступу в Бундестазі 19 жовтня заявив, що його країна продовжить постачання зброї Україні та вже готує зимовий пакет військової допомоги. Проте про далекобійні ракети Taurus він не згадував.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.10.2023 15:20