Фото: АрміяInform

Чим потрібно підсилити українську ППО для захисту неба: відповідь Повітряних сил

Речник командування Повітряних сил України Юрій Ігнат заявив, що Україні потрібно більше зенітно-ракетних комплексів Gepard. Таким чином Збройні сили зможуть посилити протиповітряну оборону та відбити більше ворожих атак.

Відповідну заяву Ігнат зробив в ефірі "Радіо Свобода".

"Протиповітряна оборона робить усе можливе і буде робити надалі усе можливе. Питання не нашої витримки, а питання допомоги. Треба мати чим це робити", — сказав він.

Посадовець наголосив, що Україні потрібні більше ракет до наявних систем, а також ППО малого радіуса дії. За його словами, найефективніше збивати дрони-камікадзе з установок Gepard. Він також зауважив, що Україна сьогодні майже на 100% залежить від підтримки з боку Заходу.

"Тому що не можемо ми виробляти сьогодні ракети класу земля-повітря. Авіаційні ракети у нас є до винищувачів. Але я вже говорив, що винищувачі не створені для збиття таких цілей, хоч роблять усе можливе. Тому ракети до тих систем як Nasams, IRIS-T, Patriot, які є в Україні, нам потрібні будуть в більшій кількості, якщо ворог буде збільшувати інтенсивність обстрілів крилатими ракетами та дронами. А також ППО малого радіуса дії. Нам би Gepard більше", — сказав він.

Нагадаємо, раніше Юрій Ігнат спрогнозував, що найближчим часом ударні безпілотники переважатимуть над ракетами в російських атаках по території України. Посадовець додав, що у зв'язку з цим Україні необхідно збільшувати кількість систем протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.10.2023 14:20