Фото: АрміяInform

Яка зброя найефективніше збиває "шахеди": відповідь Повітряних сил

Речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що для боротьби з російськими безпілотниками українським військовим необхідні зенітні установки Gepard. Саме вони показали високу ефективність у боротьбі з іранськими дронами-камікадзе "Шахед", якими РФ тероризує Україну.

Відповідну заяву він зробив в ефірі телемарафону. За його словами, для знищення безпілотників ці установки використовують порівняно невелику кількість боєприпасів.

"Мабуть, тому що витрачається і невелика порівняно кількість боєприпасів, і відповідно є від цього серйозний результат, тому цих систем треба більше. Для того, щоб економити ту кількість ракет, яка у нас є, які нам потрібні для більш серйозних цілей таких як крилаті ракети і російська авіація", — розповів представник Повітряних сил ЗСУ.

Водночас Ігнат наголосив, що зенітні ракетні війська виконують трохи інші функції.

"Для БпЛА є ті типи озброєння, про які ми з вами говоримо, їх у світі достатньо і тому нам треба посилювати роботу в цьому напрямку щодо забезпечення", — підсумував Ігнат.

Нагадаємо, раніше Збройні сили України показали роботу німецької зенітної самохідної артилерійської установки Gepard по російських "шахедах". Відео було зняте під час нічної атаки окупантів 26 вересня.

Додамо, за даними Повітряних сил ЗСУ, під час останньої масованої атаки дронами, вночі 26 вересня, росіяни випустили по Україні 38 "шахедів" з південно-східного напрямку — з Приморсько-Ахтарська, що у Росії, а також з мису Чауса в окупованому Криму. Вдалося збити українським захисникам неба 26 повітряних цілей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.09.2023 23:15