Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Німеччина анонсувала допомогу Україні на значну суму

Цієї зими Берлін надасть Києву додаткові 100 мільйонів євро допомоги, адже Москва знову планує удари по енергетичній інфраструктурі України. 

Про це у вівторок, 17 вересня, під час візиту до Молдови заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, пише Reuters. Очільниця німецького МЗС наголосила, що "Росія знову планує зимову війну з метою зробити життя людей в Україні якомога жахливішими".

Видання зауважує, що раніше Москва здійснила хвилі атак на українську енергетичну інфраструктуру, що призвели до значних проблем з електропостачанням у багатьох українських містах.

Зокрема, у червні українська влада заявляла про необхідність додаткових засобів протиповітряної оборони, щоб провести ремонт енергетичної інфраструктури, яка має забезпечити Україну електроенергією взимку, коли попит на неї є найвищим, оскільки температури падають нижче нуля.

Раніше, а саме 11 вересня, державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен повідомляв, що Вашингтон виділяє Україні понад 700 мільйонів доларів допомоги. Кошти передбачені на гуманітарну допомогу та ремонт електромереж.

"Сьогодні ми оголошуємо про виділення 325 млн доларів нового фінансування на відновлення енергетики та електромереж України, й ми залучимо додаткову підтримку від країн G7, коли в найближчі кілька тижнів у нас відбудеться зустріч Координаційної групи з енергетики", — заявляв Блінкен.

Крім того, 290 мільйонів доларів спрямують на гуманітарну допомогу, а 102 мільйони — на розмінування територій.

Нагадаємо, раніше президент Фінляндії Александр Стубб за пропозицією уряду ухвалив рішення про постачання озброєння для України. Вартість нового пакета оцінюють приблизно в 118 мільйонів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 17.09.2024 11:52