Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Фінляндія оголосила про новий пакет військової допомоги: названо суму, яку отримає Україна

У п'ятницю, 13 вересня, президент Фінляндії Александр Стубб за пропозицією уряду ухвалив рішення про постачання озброєння для України. Вартість нового пакету оцінюють приблизно в 118 мільйонів євро.

Відповідне повідомлення опублікувала прес-служба міністерства оборони Фінляндії. 

В оборонному відомстві Фінляндії підкреслили, що це вже 25-та партія військової допомоги з Гельсінкі в Україну. Підраховано, що загальна сума допомоги вартуватиме країні приблизно 118 мільйонів євро. Загальна вартість оборонних засобів, поставлених Фінляндією в Україну від початку повномасштабного вторгнення, наразі становить 2,3 мільярда євро.

"Військова ситуація в Україні продовжує залишатися серйозною. Як і було обіцяно, Фінляндія продовжуватиме надавати матеріальну допомогу. Наше послання нашим країнам-партнерам полягає в тому, що ми не повинні здаватися", — йдеться у заяві міністра оборони Антті Хакканен.

У міноборони Фінляндії додали, що з оперативних причин і для того, щоб гарантувати безпечне доставлення допомоги, докладний вміст, спосіб доставлення або графік допомоги не буде розкриватися більш детально.

"Допомогою було враховано як потреби України, так і ресурсну ситуацію Сил оборони", — додали в оборонному відомстві Фінляндії.

Нагадаємо, наприкінці липня президент Фінляндії Александр Стубб заявляв, що жителям Фінляндії треба звикнути до того, що війна підійде й до їхніх кордонів. Проте наразі причин для хвилювання немає, фінська влада контролює ситуацію, попри провокації росіян.

Також на початку вересня Александр Стубб підкреслив, що ситуація у війні Російської Федерації проти України все ще залишається критичною. Проте зараз усе має кращий вигляд для України, ніж три місяці тому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2024 13:43