Александр Стубб і Володимир Зеленський. Фото з архіву. Джерело: Офіс президента України

"Війна підходить до наших кордонів": президент Фінляндії закликав активніше підтримувати Україну

Мешканцям Фінляндії треба звикнути до того, що війна підійде й до їхніх кордонів. Проте наразі причин для хвилювання немає, фінська влада контролює ситуацію, попри провокації росіян.

Про це заявив президент Фінляндії Александр Стубб. Його цитує фінське видання Yle.

Таким чином Стубб прокоментував повідомлення українських ЗМІ про те, що цієї суботи Україна завдала удару з безпілотника по військовому аеропорту "Оленья" на півночі Росії. Авіабаза "Оленья" розташована менш ніж за 200 кілометрів від північно-східного кордону Фінляндії.

Коментуючи це питання фінським медіа в Парижі, Стубб сказав, що він контактував з приводу цього питання з прем'єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном і прем'єр-міністром Фінляндії Петтері Орпо.

"Головне повідомлення полягає в тому, що у нас немає причин для хвилювання у Фінляндії. Ми тримаємо ситуацію під контролем і можемо реагувати", — сказав президент.

Він наголосив, що тепер у Фінляндії є причина зберігати спокій і пильність. Крім того, за словами президента, фінам потрібно звикнути до того, що війна підійде й до кордонів Фінляндії.

"З Гельсінкі переліт до Києва дуже короткий. Треба звикати до того, що Україна повинна використовувати всі засоби, щоби виграти цю війну, а це також різні удари. А Росія продовжує гібридні атаки. Нам же потрібно активно та всіма можливими засобами підтримувати Україну", — акцентував Стубб.

Як відомо, під час удару українські безпілотники могли пошкодити російський бомбардувальник Ту-22М3. Під час тієї нічної атаки уразили також нафтопереробний завод в Рязані.

Нагадаємо, що ще 3 квітня президент України Володимир Зеленський і президент Фінляндії Александер Стубб підписали Угоду про співпрацю у сфері безпеки та довгострокову підтримку. Скандинавська країна є одним із надійних наших союзників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.07.2024 23:18