Джейк Салліван. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У США анонсували новий суттєвий пакет допомоги Україні

Вашингтон працює над суттєвим пакетом допомоги для України. Він об’єднуватиме низку різних можливостей. У Сполучених Штатах Америки планують реалізувати ідею до кінця місяця.

Про це заявив радник із національної безпеки президента США Джейк Салліван під час виступу на 20 щорічній зустрічі YES у Києві 14 вересня. Його цитує видання Bloomberg.

"Я зустрічаюся зі своєю командою щодня, щоби подумати про те, які інструменти нам потрібно залучти, щоб допомогти стабілізувати фронт і переконатися, що ці різкі просування росіян зустрінуть жорсткий опір. Наразі ми працюємо над значним пакетом, об’єднуючи низку різних можливостей, які ми спробуємо реалізувати до кінця цього місяця", — сказав він.

Радник Байдена зазначив, що Україна неодноразово закликала до збільшення систем протиповітряної оборони, і США "зараз перебувають у процесі отримання їх від партнерів".

За його словами, Україні також потрібно побудувати більше бетонних бар’єрів навколо енергетичних трансформаторів і підстанцій, щоб захистити їх від російських безпілотників.

"Ми намагаємося надати інструменти, щоб вони могли побудувати це навколо більшої енергетичної інфраструктури", — зауважив Салліван.

Він наголосив, що США зробили своїм пріоритетом допомогу в захисті українських атомних електростанцій.

"Росія виявилася абсолютно нахабною щодо своїх атак на цивільну енергетичну інфраструктуру", – наголосив радник із національної безпеки президента США.

Нагадаємо, вчора Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення Володимир Зеленський закликав США без затримок реалізовувати домовленості щодо постачання військової допомоги. Адже це суттєво впливає на ситуацію на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.09.2024 18:57