Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Це має відчувати фронт": Зеленський закликав США не затримувати допомогу

У суботу, 14 вересня, президент Володимир Зеленський закликав Сполучені Штати Америки без затримок реалізовувати домовленості щодо постачання військової допомоги. Адже це суттєво впливає на ситуацію на фронті.

Про це Володимир Зеленський заявив під традиційного вечірнього відеозвернення.

"Провів зустріч із делегацією конгресменів США. Важливо на всіх рівнях тримати партнерів повністю поінформованими щодо наших потреб, щодо наших позицій", — зазначив він.

За його словами, критично важливо, щоби всі, й особливо такі держави, як США, насправді оперативно реалізовували наші домовленості. Це має відчуватися на фронті. Кожна затримка з військовими пакетами має свій негативний наслідок на фронті. Кожне дійсно вчасне, швидке постачання має позитивний влив.

"Я поінформував конгресменів щодо поточної ситуації та щодо перспектив. Розповів, що найближчим часом планую особисто презентувати план перемоги України Джозефу Байдену та кандидатам у президенти від Республіканської та Демократичної партій", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні агенція Reuters поінформувала, що Україна спочатку просила США дозволу використовувати ракети ATACMS для ураження російських авіабаз. Однак зараз серед потенційних цілей для українських далекобійних ударів — російські військові командні центри, склади пального й озброєння, а також місця зосередження військ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.09.2024 22:41