Володимир Зеленський під час виступу на зустрічі Ялтинської європейської стратегії. Джерело: Офіс президента України

Зеленський назвав "принизливий" момент для сильного демократичного світу

У той час, як Білорусь вже збивала російські "шахеди", які залітали на її територію, західні партнери наразі не наважуються такого робити. Вони бояться навіть просто сказати, що працюють над цим питанням.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський під час XX щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії.

"Коли ми чуємо, що в Росію прибули нові ракети з Ірану, це те ж саме зло, яке вже доводилося союзникам збивати в небі Близького Сходу", — зазначив він.

За його словами, зараз, можливо, відрізняється марка ракет, але не терористичний мотив Ірану, що лежить в основі розповсюдження та застосування цієї зброї.

"Якщо союзники разом збивають ракети та дрони в небі над Близьким Сходом, то чому досі немає аналогічного рішення про спільне збиття російських ракет та іранських "шахедів" в небі України? При цьому такого не відбувається й тоді, коли ракети та дрони летять на територію наших сусідів", — наголосив український президент.

Він розповів, що коли Україна порушує це питання з партнерами, то "постійно всі намагаються його просто заговорити".

"І бояться навіть сказати: "Ми працюємо над цим". Навіть цих слів бояться. Поки що лише Білорусь відзначилася збиттям російських "шахедів". Я не думав, що в такому форматі це відбуватиметься. Я думаю, що це просто принизливо для сильного демократичного світу", — підсумував Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський також розповів, що пізніше у вересні відбудеться його зустріч з американським колегою Джо Байденом. Під час перемовин вони обговорять мирний план України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.09.2024 17:26