Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський пояснив, до чого призводять затягування партнерів щодо далекобійної зброї

Росія встигає переміщувати військові об'єкти вглиб своєї країни. До цього призводять затягування партнерів щодо зняття обмежень з України для використання далекобійної зброї.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції з президентом Литви Гітанасом Науседою.

"Я так вважаю. Якщо можна застосовувати відповідну зброю — ви бачите її результат у ворожих цілях на території тимчасово окупованих або на території Російської Федерації. Я на сьогодні не бачу результатів дій відповідної зброї", — сказав український президент.

Він зазначив, що зустріч з держсекретарем США Ентоні Блінкеном та міністром закордонних справ Великої Британії Девідом Ламмі була дуже серйозною. За його словами, Україна підготовлена, переконлива та детальна в питаннях далекобійності.

"І це важливо, що наші партнери всі ці деталі знали від мене особисто, сприймали. Тут треба бути відвертими. Затягування процесу щодо використання нами відповідної зброї, яка є досі з великим дефіцитом у нас, до речі. Використання її та можливості використати її по військових цілях на території Росії — так ось затягування цього процесу призводять до того, що Росія займається переміщення цих військових цілей глибше на територію Російської Федерації", — заявив Зеленський.

Президент наголосив, що зняття обмежень партнерами має стати стратегією перемоги України, а не політичною стратегією чи рішення для відвернення уваги.

"Знімати обмеження, це означає — знімати обмеження. А якщо пропонується чи буде запропоновано, побачимо, зняття обмеження на відповідну дальність, до якої ворог вже застосував свої військові цілі, як я сказав, то це тоді винятково політичне рішення, щоби зняти той тиск від партнерів інших країн і від України, і від журналістів на країни, які мають це рішення ухвалити. Тому обмеження знімаються, а це означає, що відповідно в нас є відповідний ресурс. Якщо можна застосовувати зброю, можна застосовувати, як нам потрібно, щоби збивати військові цілі. Якщо знімається обмеження на якусь зброю, до якої немає ракет, — це не зняття обмежень", — пояснив Зеленський.

Нагадаємо, український президент також підтвердив, що росіяни насправді розпочали контрнаступ у Курській області, як це й очікувала українська армія. На білоруському кордоні є скупчення військ, проте процес контрольований.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.09.2024 16:50