Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський розповів, як можна розв’язати "питання далекобійності" для України

Україна працює зі світовими лідерами над дозволом на далекобійні удари по території Росії та сподівається підсумувати результат цих перемовин із президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом на сесії Генасамблеї Організації Об’єднаних Націй у вересні.

Про це розповів президент Володимир Зеленський в інтерв'ю журналістам національного телемарафону "Єдині новини".

Він зазначив, що під час зустрічі з прем'єркою Італії Джорджією Мелоні обговорював постачання Україні системи SAMP-T, і ця система "буде в Україні".

"Ми говоримо та працюємо, щоби наблизити цей день, він дуже наближається. Це позитив", — сказав Зеленський.

Він також додав, що обговорював із Мелоні "далекобійну справедливість для України, й Італія є однією з тих країн, на які ми розраховуємо".

"Я зараз працював в цілому над цим проектом. Тому я зустрічався з міністром оборони США Ллойдом Остіном, з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом, з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, з президентом Франції Еммануелем Макроном. І ось зустрівся з Джорджією Мелоні. Якщо ситуація в країні дозволятиме мені виїхати у вересні на Генасамблею, будемо підсумовувати результат усіх цих зустрічей уже з президентом США Джо Байденом. Дуже сподіваюсь на результат", — наголосив український президент.

Зеленський визнав, що серед західних партнерів "поки що немає консенсусу" щодо використання далекобійної зброї по території Російської Федерації.

"Я пам'ятаю, як я працював над використанням відповідної зброї по території тимчасово окупованого Криму. Тоді теж не було консенсусу. Але важливо знайти ключ хоча би до однієї країни, і тоді інші можуть підтягнутися. Розраховуємо на це", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що в межах форуму "Амброзетті" в Італії президент України Володимир Зеленський провів зустріч із лідером право радикальної Партії свободи, членом Палати представників Нідерландів Гертом Вілдерсом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.09.2024 18:13