Герт Вілдерс і Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський в Італії зустрівся з лідером нідерландської ультраправої партії: чи знайшли спільну мову

У суботу, 7 вересня, в межах форуму "Амброзетті" в Італії президент України Володимир Зеленський провів зустріч із лідером Партії свободи, членом Палати представників Нідерландів Гертом Вілдерсом.

Про це повідомив Офіс президента України. Там зазначили, що Володимир Зеленський подякував Нідерландам і всьому нідерландському народу за комплексну підтримку України: оборонну, фінансову та гуманітарну.

"Дуже вдячні за ту допомогу та тепле ставлення, які отримали наші вимушені переселенці в Нідерландах від початку повномасштабної війни. Дякуємо за всю надану підтримку. У нас дуже хороші відносини з вашою країною", — сказав український президент.

Зокрема, він відзначив вагомий внесок Нідерландів у посилення української протиповітряної оборони. Зеленський поінформував про безпекову ситуацію в Україні та виклики, з якими стикається країна під час протистояння повномасштабній російській агресії.

Володимир Зеленський також розповів про зусилля України з відновлення справедливого та тривалого миру. Зокрема, йшлося про процес імплементації "Формули миру" за результатами першого, інавгураційного Саміту миру та підготовку до другого Глобального саміту.

Нагадаємо, що сьогодні ж Володимир Зеленський зустрівся з очільницею уряду Італії Джорджею Мелоні. Політики теж провели розмову на полях форуму "Амброзетті".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.09.2024 15:15