Фото: сайт президента України

Зеленський зустрівся з главою італійського уряду Джорджею Мелоні (відео)

У суботу, 7 вересня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з главою уряду Італії Джорджею Мелоні. Політики провели розмову на полях форуму "Амброзетті".

Про це повідомляє сайт президента України.

"Ми дуже вдячні вам та вашій команді, всьому італійському народу за ту підтримку, яку ви нам надали", — йдеться у заяві Зеленського.

У ході зустрічі український лідер розповів Мелоні про ситуацію на фронті, нещодавні атаки на цивільну та критичну інфраструктуру нашої держави з боку Російської Федерації. Зеленський також поінформував Мелоні про актуальні оборонні потреби.

Лідери країн обговорили кроки для реалізації рішення "Великої сімки" щодо надання Києву майже 50 мільярдів доларів США заморожених російських активів.

Нагадаємо, 6 вересня після засідання Контактної групи з питань оборони України "Рамштайн" президент Володимир Зеленський зустрівся з німецьким канцлером Олафом ШольцомУкраїнський лідер розповів канцлеру про наслідки російських ударів по українських містах та подякував за військову допомогу, зокрема, посилення протиповітряної системи.

Раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що лідерам Росії та України "необхідно" зустрітися, щоб покласти край війні між двома країнами.

Також повідомлялось, що під час зустрічі у форматі "Рамштайн" 6 вересня президент Володимир Зеленський та глава Пентагона Ллойд Остін не обговорювали план перемоги у війні, який підготувала Україна. Документ представлять президенту США Джозефу Байдену.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.09.2024 13:19