Фото: Nord Stream

Німеччина планує викупити труби, які залишилися з незапущеного "Північного потоку-2", — ЗМІ

Уряд Німеччини хоче викупити труби, залишені від будівництва російського газогону "Північний потік-2". Берлін нібито планує використати ці конструкції для спорудження майже 40-кілометрової ділянки, щоб сполучити майбутній СПГ-термінал біля Рюгена з Лубміном на суходолі.  

Про це з посиланням на свої джерела повідомляє WELT AM SONNTAG.

ЗМІ пишуть, що Німеччина нібито вже почала переговори зі швейцарською компанією Nord Stream 2 та адміністратором, якого призначили у питанні банкрутства, щодо майбутньої угоди. Йдеться про закупівлю понад трьох тисяч невикористаних труб, які не знадобилися для завершення будівництва ПП-2. Конструкції залишилися на складі острова Рюген.

Цими трубами начебто хочуть з’єднати майбутній термінал скрапленого природного газу біля Рюгена із містом Лубмін на суходолі. 

Журналісти зазначають, що термінал хочуть почати будувати в травні, а запустити — до холодного сезону 2023-2024 року. Ймовірно, труби з ПП-2 хочуть використати через те, що це пришвидшить будівництво. Мовляв, вони вже на місці й не потрібно буде чекати довгого виготовлення та доставки.

У ЗМІ розповіли, що зазначену інформацію їм надали декілька джерел. Натомість у Мінекономіки та Nord Stream 2 AG ситуацію не прокоментували.

Зазначимо, що ймовірна купівля труб може бути проблемною юридично, адже швейцарська Nord Stream 2 все ще належить "Газпрому". 

Нагадаємо, у вересні 2022-го на російських газопроводах "Північний потік" і "Північний потік-2" у водах Швеції і Данії відбулися вибухи. Перший із газогонів був робочим, а другий Захід відмовився вводити в експлуатацію через повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Вибухи сильно пошкодили труби, відбулися майже одночасно, і, за оцінкою попереднього слідства, мали ознаки диверсії. Тоді пошкоджень зазнали три з чотирьох ниток газопроводів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.02.2023 16:58