Німеччина планує запустити три супутники-шпигуни

04 ЛИСТОПАДА 2017 11:26

Німеччина планує запустити до трьох супутників-шпигунів, дані з яких отримуватиме німецька Федеральна розвідувальна служба (BND), інформує TrueUA з посиланням на DW.  

«Спеціальна група в бюджетному комітеті Бундестагу дала зелене світло виділенню спершу 400 мільйонів євро на заплановану систему під назвою Georg. Зазначена група займається обговоренням та схваленням таємних пропозицій щодо фінансування німецьких спецслужб», – повідомляють видання медіагрупи Madsack (RedaktinsNetzwerks Deutschland) з посиланням на власні джерела у спецслужбах.

Зазначається, що обґрунтування проекту полягає в тому, що BND повинна бути в змозі «швидко і самостійно здобувати інформацію, щоб надавати якомога більш незалежну та актуальну оцінку ситуації». На даний момент BND змушена купувати необхідні матеріали на комерційному ринку або ж звертатися до міжнародних партнерів. Компанії Airbus та OHB вже нібито надали свої пропозиції щодо виробництва запланованої системи.

Проект розкритикували представники німецької Лівої партії. На їхню думку, в Бундесверу вже є подібна система, яку «можна, імовірно, було би ще оптимізувати», сказав Андре Ган (Andre Hahn), віце-голова комітету Бундестагу з контролю за спецслужбами.

Технології, 04.11.2017 11:26