Фото: Spiegel

Офіційно: Німеччина схвалила постачання Україні 178 танків Leopard 1

Німецький уряд схвалив передачу Україні танків Leopard 1. Йдеться про важку техніку у кількості 178 одиниць.

Про це повідомляє пресслужба німецького уряду.

Німеччина підтримує право України на самооборону.

"Уряд підтримує Україну в рамках європейського альянсу та у тісній координації з міжнародними партнерами, постачаючи основні бойові танки Leopard 1 A5 для законної самооборони проти агресивної війни РФ, яка суперечить міжнародному праву", — йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що Міністерство економіки та захисту клімату (BMWK), як формально відповідальний орган, що ліцензує, видало німецьким оборонним компаніям ліцензії на експорт до 178 основних бойових танків Leopard 1 A5 для України.

Скільки основних бойових танків Leopard 1 A5 фактично буде поставлено в Україну, залежить від необхідних ремонтних робіт.

"Фінансування та ремонт танків, а також навчання українських збройних сил здійснюється у тісній координації з європейськими країнами-партнерами Німеччини", — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що вдень 7 лютого видання Business Insider повідомляло, що уряд Німеччини планує схвалити передачу Україні танків у розмірі 187 одиниць.

Нагадаємо, 6 січня українські військові розпочали навчання на танках Leopard. Як довго йтимуть навчання та в яких країнах — наразі невідомо. Відомо про передачу Україні 143 західних танків. Водночас перший Leopard 2 вже відправлено з Канади.  

 
Світ, 07.02.2023 19:54