Ракета Taurus. Скріншот з відео

Німецький депутат пояснив, чому країна зволікає з наданням ракет Taurus Україні

Депутат Бундестагу від урядової Соціал-демократичної партії Німеччини, член комітету з питань оборони Йоганнес Арльт заявив, що Берлін поки що нібито не має змоги надати Україні далекобійні ракети Taurus, адже для цього необхідно нарощувати виробництво.

Як повідомив він в ефірі радіомовника Deutschlandfunk, надання далекобійних ракет Taurus Україні має ризики, адже Бундесвер має у своєму розпорядженні обмежену кількість цієї зброї, пише DW.

Йоганнес Арльт не заперечив потреби України в ракетах, але зазначив, що Німеччина не має можливості наразі наростити їхнє виробництво для поповнення запасів своєї армії. 

"Тому з огляду на наші союзницькі зобов'язання перед НАТО і з урахуванням тих заходів, які ми повинні вжити для посилення власної безпеки, було б розумніше ці ракети не надавати", — наголосив Арльт. 

Водночас він зазначив, що зараз важливо створити рамкові умови для промисловості, щоб забезпечити більш надійне виробництво зброї та боєприпасів. Метою має бути задоволення потреб України, а також Німеччини та її союзників.

Бундестаг не підтримав постачання ракет Taurus Україні

Парламент Німеччини 17 січня не підтримав пропозицію опозиції схвалити резолюцію з вимогою до уряду надати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus. "За" постачання висловилися 178 депутатів, проти — 485, утрималися — троє депутатів. Водночас пізніше з'явилася інформація, Бундестаг ще раз розгляне законопроект про передачу Україні крилатих ракет Taurus.

Відомо, що Taurus — це одна з найсучасніших крилатих ракет повітряного базування, що є на озброєнні німецьких військово-повітряних сил. Ці ракети можуть знаходити ціль з великої висоти та відстані, а також знищувати добре захищенні цілі, приміром, бункерні системи.

Нагадаємо, торік на початку жовтня канцлер Німеччини Олаф Шольц відмовився постачати Україні Taurus. Це було пов'язано з його побоюваннями, що Україна застосовуватиме їх для ударів по території Росії, адже радіус дії цих ракет — 500 кілометрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.01.2024 05:59