Фото: соцмережі

Норвегія готується до закриття єдиного пункту пропуску на кордоні з РФ: у чому причина

Норвегія заявила про готовність зупинити роботу єдиного контрольно-пропускного пункту на межі з Російською Федерацією. До цього країну підштовхнуло відповідне рішення Фінляндії.

Таку заяву на конференції 22 листопада зробив прем'єр-міністр королівства Йонас Гар Стьоре, повідомляє tv2.

Очільник норвезького уряду відповів на питання, чи доречно наслідувати фінський приклад і закрити кордон із РФ.  "Якщо буде потрібно", — такою була відповідь Стьоре.

Посадовець також додав, що Норвегія уважно стежить за ситуацією у Фінляндії та Естонії.

Нагадаємо, 12 листопада стало відомо, що фінські прикордонники на пунктах пропуску на південному сході країни перестали пускати в країну людей, які прибувають з Росії на велосипедах. Таким способом найчастіше користувались тамтешні нелегали.

Також з'явилась інформація, що Фінляндія може повністю закрити кордон з Російською Федерацією. Міністерство внутрішніх справ країни готує відповідний законопроект.

Ввечері 17 листопада близько тридцяти осіб пішки та на велосипедах прибула з боку Росії до прикордонного переходу Нійрала (Фінляндія). Люди намагалися продертись в сусідню країну, але фінські прикордонники зупинили зловмисників.

Згодом стало відомо, що рішення влади Фінляндії обмежити перетин східного кордону з Російською Федерацією через ситуацію зі зростанням кількості біженців та мігрантів знайшло підтримку у Європейській раді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 23.11.2023 18:42