Норвегія негайно скасує більшу частину своїх заходів щодо карантину

02 ЛЮТОГО 2022 09:14

Норвегія негайно скасує більшу частину своїх заходів щодо карантину проти COVID-19, оскільки сплеск випадків коронавірусної інфекції навряд чи поставить під загрозу служби охорони здоров'я, заявив прем'єр-міністр у вівторок.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Reuters.

Ресторанам знову буде дозволено подавати алкоголь після 11 години вечора, робота з будинку більше не буде обов'язковою, а обмеження у 10 відвідувачів в приватних будинках буде знято, заявив на пресконференції Йонас Гар Стьоре.

"Навіть якщо заразиться набагато більше людей, госпіталізованих буде менше. Ми добре захищені вакцинами. Це означає, що ми можемо послабити багато заходів, навіть незважаючи на швидке зростання кількості випадків зараження", - додав Стьоре.

Оголошення послідувало за аналогічними рішеннями сусідньої Данії та інших європейських країн, включаючи Велику Британію, Ірландію та Нідерланди, які послабили або зняли обмеження за останні тижні.

У грудні Норвегія ввела частковий карантин для боротьби з варіантом коронавірусу Omicron, що швидко розповсюджується.

Знімаючи більшість обмежень, країна збереже основні заходи соціального дистанціювання, вимагаючи, щоб люди трималися на відстані не менше одного метра один від одного і носили маску для обличчя в людних місцях, що, як і раніше, заважає роботі таких підприємств, як нічні клуби та деякі розважальні заклади.

Очікується, що послаблення призведе до ще швидшого поширення вірусу, і уряд продовжить стежити за ситуацією.

"Ми не знаємо, чи це початок кінця пандемії", - повідомив прем'єр, додавши, що можливе посилення карантину в майбутньому.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Tesla вирішила відкликати у США майже 54 тисячі електричних автомобілів

Суспільство, 02.02.2022 09:14