Фото ілюстративне. Джерело: Міністерство оборони України

Нова версія "Резерву+": які додаткові функції з’явилися в застосунку

Застосунок "Резерв+" оголосив про планові оновлення. Там додали декілька додаткових функцій. За словами розробників, нововведення зроблять користування ним зручнішим.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України. Там зазначили, що в новій версії застосунку бронювання тепер буде відображатися як окремий вид відстрочки (згідно з чинними законами).

Також додано функцію оновлення бази неактивних електронних військово-облікових документів під час сканування QR кодів. У застосунку додано можливість перевірити дійсність повістки через QR-код.

У відомстві уточнили, що нова версія вже доступна користувачам iOS. На Android оновлення вийде найближчим часом.

Як відомо, цього року Міністерство оборони України запустило електронний кабінет для призовників, військовозобов'язаних і резервістів у вигляді мобільного застосунку "Резерв+".

Завдяки застосунку можна:

  • оновити свої облікові дані;
  • створити електронний військово-обліковий документ, який має спеціальний QR-код.

Заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко неодноразово заявляла, що відомство працює над розширенням функціоналу застосунку.

Нагадаємо, в серпні народний депутат від "Слуги народу", член Комітету з національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявляв, що в Україні не планують запроваджувати електронні повістки. Наразі це не передбачено нормативно-правовою базою. За його словами, мобільний застосунок "Резерв+" і будь-які інші засоби електронної комунікації використовуватися для вручення повісток не будуть.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.10.2024 23:12