Фото: Офіс президента

Нові безпекові угоди, F-16 та ППО: Зеленський анонсував позитивні рішення для України

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна невдовзі підпише нові безпекові угоди із кількома країнами.

У своєму вечірньому відеозверненні очільник держави розповів, що сьогодні продовжує працювати у Вашингтоні та анонсував збільшення поставок винищувачів F-16 та систем протиповітряної оборони до України.

"Сьогодні продовжуємо роботу у Вашингтоні. Буде, зокрема, вже дуже скоро рішення щодо F-16. Збільшуємо кількість літаків, доступних Україні. Вчора для України ми отримали рішення про ще п’ять "патріотів" і десятки інших систем ППО, сьогодні – рішення щодо літаків. Будуть зараз і дві нові безпекові угоди", — зазначив президент.

За словами гаранта, нові безпекові угоди передбачають підтримку санкцій проти Росії, підтримку вступу України до ЄС і НАТО, підтримка нашого захисту, а також відбудову нашої держави.

"Буде щонайменше десять перемовин із лідерами країн. Вдячний усій нашій команді за активність. Сьогодні ж будуть зустрічі в Конгресі США — обидві партії, обидві палати. Ми цінуємо американську підтримку і будемо сьогодні говорити про те, як додати нашій взаємодії з Америкою ще більше хороших результатів — бажано далекобійних і далекосяжних. Дякую всім, хто допомагає! Кожного дня — більше сили та ближче до справедливого миру", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, 11 липня президенти Сполучених Штатів Америки Джо Байден і України Володимир Зеленський проведуть переговори. Лідери країн зустрінуться перед засіданням Ради НАТО — Україна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.07.2024 16:55