Фото: соцмережі

Новий антирекорд: в Україні почастішали випадки "п'яних" ДТП

В Україні значно збільшилась кількість дорожньо-транспортних пригод, учасниками яких були водії у стані алкогольного сп'яніння. Зокрема, за перші чотири місяці поточного року кількість "п'яних" аварій становила 50 тисяч. Ця цифра перевищила показники 2023 року. 

Про це заявив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"На жаль, минулого року в нас був антирекорд — 151 тисяча матеріалів за зафіксованими фактами керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. За чотири місяці цього року маємо знову безпрецедентну статистику — вже зафіксували майже 50 тисяч випадків керування автомобілем у стані сп'яніння", — зазначив посадовець.

Він підкреслив, що цьогорічні цифри перевищили показники за аналогічний період 2023 року.

"Це одне з найсерйозніших порушень адмінкодексу. І серйозна відповідальність. Суди ухвалюють рішення і щодо позбавлення права водіння, і щодо стягнення високих штрафів", — наголосив заступник начальника патрульної поліції.

Білошицький пояснив, що є декілька причин, через які збільшилася кількість ДТП за участі водіїв у стані алкогольного сп'яніння.

"Насправді є кілька аспектів, які можуть впливати на це. І ситуація загалом у країні, і певні особисті моменти. Також необхідно говорити про те, що посилився контроль з боку поліції за цим видом правопорушення", — сказав він.

Нагадаємо, у п'ятницю ввечері, 26 квітня, голова районної державної адміністрації Броварів Володимир Майбоженко збив людей на пішохідному переході. Постраждали чотири особи: 32-річна мати з донькою 2,5 року, а також два чоловіки — 29 та 26 років. Постраждалі перебувають у Броварській лікарні інтенсивного лікування.

Варто зазначити, що прилад "Драгер" показав, що на момент ДТП вміст алкоголю в організмі Володимира Майбоженка становив 2,31 проміле.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.05.2024 21:05