Фото: Pixabay

Новий Apple Watch SE стане ще дешевшим: компанія готує велике оновлення

Американська компанія Apple має намір відмовитися від алюмінію, щоб конкурувати з більш доступними смарт-годинниками на ринку.

Як повідомляє Bloomberg, посилаючись на інсайдера Марка Гурмана, оскільки Apple Watch наближається до свого 10-річчя, компанія готує велике оновлення.

Зазначається, що цієї осені американська компанія планує деякі суттєві зміни у своїй оригінальній лінійці розумних годинників. Пристрій отримає більший екран, а також стане тоншим, хоча сам дизайн навряд чи зазнає суттєвих змін. 

Стосовно внутрішніх змін в гаджеті, то Series 10 і новий Ultra 3 отримають оновлений чіп, який може закласти основу для деяких покращень штучного інтелекту в майбутньому. Проте пристрій не працюватиме з Apple Intelligence. Наразі ця послуга доступна лише для iPhone, iPad і Mac. 

Компанія також працює над новою версією недорогої моделі розумного годинника Apple Watch SE, яку вона востаннє оновлювала у 2022 році. Одна з ідей, яку хоче втілити Aple, полягає в заміні алюмінієвого корпусу на жорсткий пластик. Це необхідно для того, щоб знизити вартість пристрою. Тоді гаджет від американської компанії матиме змогу краще конкурувати з найдешевшим годинником Samsung, Galaxy Watch FE, які коштують 199 доларів. Наразі вартість SE починається з 249 доларів.

Видання наголошує, що презентацію нового годинника проведуть у вересні разом з iPhone 16. Крім Apple Watch SE також очікують вихід Apple Watch X. Нове покоління сильно відрізнятиметься від попередніх. Також, окрім нових функцій, Apple розглядає деякі зміни у виробництві своїх пристроїв. Компанія продовжує тестувати технології 3D-друку шасі для деяких моделей Apple Watch. Це може прискорити виробництво та потенційно допомогти навколишньому середовищу, дозволяючи Apple використовувати менше матеріалів.

Нагадаємо, у травні компанія Apple уклала угоду з OpenAI щодо використання технології стартапу на iPhone. Це ще один крок до впровадження функцій штучного інтелекту на iPhone. До того ж компанія провела переговори з Google Alphabet Inc про ліцензування чат-бота Gemini цієї компанії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології і наука, 09.07.2024 03:33