Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Ілон Маск пригрозив заборонити девайси Apple у своїх компаніях

Американський мільярдер та винахідник Ілон Маск заявив, що заборонить використовувати у своїх компаніях гаджети Apple. Своє рішення він пояснює піклуванням про безпеку даних користувачів. 

Про це стало відомо зі сторінки мільярдера у соцмережі X. 

"Якщо Apple інтегрує OpenAI на рівні ОС, то пристрої Apple будуть заборонені в моїх компаніях. Це неприпустиме порушення безпеки. А відвідувачам доведеться залишати свої пристрої Apple на вході, де вони будуть зберігатися в клітці Фарадея", — написав він.

Варто зазначити, що після того, як восени 2022 року почав працювати чатбот ChatGPT, Ілон Маск не раз висловлювався з критикою стосовно надмірно швидкого впровадження технологій штучного інтелекту. Проте згодом він заснував компанію xAI, яка також узялася за розробку моделей ШІ. 

Відомо, що у понеділок, 10 червня, компанія Apple презентувала нову систему штучного інтелекту Apple Intelligence. Зазначається, що клієнти зможуть використовувати чат-бот OpenAI ChatGPT через цифрового помічника Siri. Також американська компанія додала, що інтеграція ChatGPT буде виконана протягом цього року в операційних системах iPhone, iPad і для комп’ютерів Mac. У компанії запевнили, що виробник вживає відповідних запобіжних заходів, а дані користувачів не будуть відстежуватись.

Нагадаємо, у травні соціальна мережа яка належить винахіднику Ілону Маску, раніше відома як Twitter, перейшла на домен X.com. Мільярдер має довгу історію з URL-адресою x.com. Відомо, що він у 1999 році запустив бізнес під такою назвою, який згодом об’єднався з компанією, яка пізніше стала відомою як PayPal.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 11.06.2024 13:02