Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

У разі перемоги на президентських виборах Трамп планує призначити своїм радником Ілона Маска, — WSJ

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп обговорив з мільярдером Ілоном Маском можливість надання другому ролі свого радника. Політик планує такий хід, якщо зможе здобути перемогу на президентських виборах у країні, які пройдуть у листопаді 2024 року.

Як повідомляє The Wall Street Journal, Трамп начебто запропонував Маску приблизно таку ж роль, яку відігравав колишній очільник компанії Marvel Айк Перлмуттер, який є давнім знайомим кандидата в президенти США. Зазначається, що він допомагав йому формувати політику в міністерстві у справах ветеранів.

Водночас подробиці потенційної ролі Ілона Маска в адміністрації Трампа, якщо той стане президентом, невідомі. Зазначається, що вони провели приватну зустріч у березні, коли екс-президент намагався зібрати більше коштів на передвиборчу кампанію, але Маск так і не підтримав його публічно. Видання додає, що після зустрічі між Трампом і Маском налагодились кращі відносини. Вони обмінялися думками щодо імміграції, електромобілів та космічних сил США. 

Також відомо, що Маск разом з іншим мільярдером Нельсоном Пельцем повідомили Трампу про свої приватні спроби, які були спрямовані на те, щоб переконати "елітних" бізнес-лідерів країни не підтримувати чинного президента США Джозефа Байдена на президентських виборах.

Нагадаємо, 29 травня Дональд Трамп під час зустрічі з потенційними донорами для збору коштів на свою президентську кампанію заявив, що бомбив би Москву, в разі нападу Росії на Україну, якби він на той час був президентом. Так, за його словами, якщо він був би президентом, він бомбив би Москву та Пекін, якби Росія вторглася в Україну або Китай вторгся на Тайвань. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.05.2024 12:17