Дональд Трамп. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Трамп каже, що "бомбив би Москву" за вторгнення до України: журналіст пояснив, що не так із цією заявою

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп під час зустрічі з потенційними донорами для збору коштів на свою президентську кампанію заявив, що бомбив би Москву, в разі нападу Росії на Україну, якби він на той час був президентом.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела.

Так, за словами Трампа, якщо він був би президентом, він бомбив би Москву та Пекін, якби Росія вторглася в Україну або Китай вторгся на Тайвань. 

Наголошується, що донори були вкрай здивовані висловлюваннями кандидати у президенти США. До того ж, як наголосили у виданні, через свої гучні заяви Трамп хоче подолати грошовий розрив із Байденом, а також оплатити дорогі судові рахунки за чотирма його кримінальними обвинуваченнями.

Водночас журналіст Валерій Калниш заявив, що українцям не варто тішитися таким висловлюванням екс-президента США.

"Просто заради справедливості. У нас зараз в медіа широко розходиться новина про те, що Трамп на зустрічах з донорами нібито обіцяв влаштувати Москві та Пекіну Судний день. Але давайте не будемо дуже тішитися. Направду, повідомлення про це — взагалі не новина. У WP вийшов великий текст про те, як Трамп збирає кошти на свою кампанію. Наприклад, він лякає донорів Байденом, розповідаючи їм про те, що якщо вони не вкладуться в його — Трампа — кампанію, то прийде злий Байден і збільшить податки. А про Україну в тексті три рядки. Буквально, три", — наголосив Калниш.

Журналіст додав, що жодних коментарів чи пояснень гучних слів Трампа у виданні не наводиться.

"На цьому все. Далі історія не продовжується ніяк. Можливо кореспонденту просто пофігу було на таку сенсацію. Я свого часу за таке штрафував, якщо знайдена цікава фактура не мала продовження. А можливо кореспондент взагалі не зрозумів наслідків подібних заяв. Для нас зокрема", — зауважив Калниш.

Нагадаємо, раніше у передвиборчому відеоролику Дональда Трампа, серед іншого, згадали про "єдиний рейх", що викликало шквал критики та порівняння з нацистським режимом. Колишній президент уже видалив відео.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.05.2024 11:59