Дональд Трамп. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Новий скандал за участю Трампа: його передвиборче відео назвали "нацистським"

У передвиборчому відеоролику Дональда Трампа, серед іншого, згадали про "єдиний рейх", що викликало шквал критики та порівняння з нацистським режимом. Колишній президент уже видалив відео, опубліковане в його обліковому записі соцмережі Truth Social.

Про це повідомив Reuters. Журналісти агенції зазначили, що 30-секундне відео, яке опублікували 20 травня, більше не доступне у власній соцмережі колишнього президента США Дональда Трампа Truth Social. Ролик прибрали зі сайту.

Відео демонструвало позитивне бачення країни, якщо кандидат у президенти від Республіканської партії переможе демократа Джо Байдена. Воно містило "гіпотетичні газетні заголовки про економічний підйом та придушення імміграції на південному кордоні".

У двох місцях відео текст під більшим заголовком такий: "індустріальна міць значно зросла... через створення обʼєднаного рейху". Текст дещо розмитий, тому його важко розрізнити з першого погляду.

Під час передвиборчої кампанії Трамп зробив низку підбурливих зауважень, назвавши політичних ворогів "шкідниками" та заявивши, що іммігранти, які нелегально прибули до країни, "отруюють кров нашої країни".

Речниця передвиборчої кампанії Трампа Керолайн Лівітт заявила, що відео створене кимось поза кампанією та поширене працівником, який не помітив використання слова "рейх" перед його публікацією.

Виступаючи на двох зборах коштів у Бостоні у вівторок, Байден розкритикував використання слова, яке часто асоціюється з Третім рейхом нацистської Німеччини за Адольфа Гітлера.

"Це не мова американського президента. Це не мова жодного американця. Це мова гітлерівської Німеччини", — сказав Байден.

Нагадаємо, 7 травня стало відомо, що суддя у кримінальній справі проти Дональда Трампа оштрафував його на 1 000 доларів і вдесяте засудив через неповагу до суду у зв’язку із порушенням наказу про нерозголошення інформації. Крім того, колишньому президенту США зробили попередження, що подальші порушення можуть призвести його до кримінальної відповідальності та в'язниці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.05.2024 08:38