Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Новий масований удар чи виснаження запасів ракет: західні аналітики оцінили плани Росії

Російські окупанти майже тиждень атакували Україну лише дронами та зенітними С-300. Це доказ виснаження запасів або підготовки до масштабної атаки на енергосистему України з початком опалювального сезону.

Про це повідомили аналітики видання ZDF. Вони наголосили, що все більше інформації з'являється про північнокорейських солдатів, які проходять підготовку в Росії та готуються до виконання бойових завдань. Оцінки їхньої кількості коливаються від 3 000 до 11 000, а також майбутніх завдань, які можуть включати безпеку кордонів і навіть бойові завдання.

"Який би сценарій не відбувався, як тільки північнокорейські регулярні війська з'являються у значній кількості у війні, скринька Пандори відкриється", — йдеться у статті.

Окрім того, аналітики зазначили, що понад тиждень Росія атакувала Україну лише безпілотниками-камікадзе та зрідка деякими зенітними ракетами С-300, які працювали в режимі "земля-земля". При цьому не випустили жодної крилатої ракети чи балістичної.

"Одне з можливих пояснень полягає в тому, що Росія обмежує виробництво крилатих ракет і балістичних ракет, а наявні запаси виснажуються. Інша можливість полягає в тому, що Росія накопичує таку зброю для більшого, концентрованого удару по Україні, ймовірно, націленому на енергетичну інфраструктуру країни. З початком опалювального сезону такий удар стає все зручнішим з російського погляду", — акцентували автори аналітичного матеріалу.

Вони також зауважили, що президент України Володимир Зеленський 16 жовтня представив у Верховній Раді свій План перемоги. Він складається з п'яти пунктів і трьох секретних додатків, пов'язує перемогу з постійними всеосяжними зобов'язаннями Заходу перед Україною, включаючи запрошення до НАТО та розгортання західних військ в Україні. Натомість Київ пропонує зробити значний внесок у європейську безпеку після війни, спираючись на свій великий бойовий досвід і багаті природні ресурси.

Нагадаємо, журналісти агенції BFM TV поінформували, що Україна може незабаром отримати ще 12 самохідних артилерійських установок Caesar. Це відбудеться завдяки відсоткам від заморожених активів Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.10.2024 19:22