Фото: Валерій Залужний / Facebook

Залужний пояснив, чому вийти із затяжної війни з Росією майже неможливо

Колишній головнокомандувач Збройних сил України, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний заявив, що на сьогодні Україна опинилася у затяжній війні із країною-агресоркою Росією, вихід із якої, майже не можливий.

Таку заяву Залужний зробив на заході Chatham House.

Як наголосив колишній головком, наша держава опинилася у стані затяжної війни з РФ ще минулого року. Тоді Захід не надав Києву достатньої кількості озброєнь, через що Україна не змогла досягти "значних успіхів у перемозі над Росією" під час контрнаступу.

"Як наслідок, ми опинилися у стані затяжної війни", — наголосив Залужний

Наразі ж сценарій майже повторюється, адже Україна і досі не отримує від партнерів достатню кількість зброї та не має дозволів на удари західною зброєю по об’єктах у тилу РФ. Через це нашій державі буде надто складно вийти із затяжної війни з РФ.

"На мою особисту думку, вихід з цієї затяжної війни видається… майже неможливим", — сказав екс-головком.

Крім того, посол України у Великій Британії відреагував і на План перемоги. На його думку, зараз Україна бореться не просто проти країни-агресора Росії, а проти потужної коаліції, у яку входять у Китай, Іран та Північна Корея.

"Є усі передчуття, що ця коаліція буде збільшуватися", — припустив посол України.

Водночас він додав, що Зеленський вирішив створити План перемоги, щоб партнери України "могли щось зробити". Така ініціатива призначена для них, тож її спочатку розкрили партнерам, а не українському суспільству.

"Нам потрібна стратегія, без цього Україні буде складно щось зробити. Що це означає: щось мають зробити США, щось — Німеччина, хтось має зменшити закупівлі російської нафти, хтось — запровадити більш жорсткі санкції проти Росії. Ось про що план", — уточнив Залужний.

Колишній головком зауважив, що у війні дуже складно робити прогнози. І єдина річ, яка працює, "це математика".

Нагадаємо, раніше Залужний заявляв, що операція у Курській області продемонструвала, що наша держава "продовжує бути найактивнішим діячем розвитку військової науки".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.10.2024 16:56