Самохідна артилерійська установка Caesar. Джерело: mil.in.ua

Франція готова надати Україні додаткові артилерійські установки Caesar коштом російських активів

Україна може незабаром отримати ще 12 самохідних артилерійських установок Caesar. Це відбудеться завдяки відсоткам від заморожених активів Російської Федерації.

Про це повідомила інформаційна агенція BFM TV. Журналісти посилаються на міністра оборони Франції Себастьян Лекорню, який пояснив, що його країна "повернула" 300 мільйонів євро відсотків від заморожених російських активів, щоби придбати військову техніку для України наприкінці року, в тому числі 12 нових гармат Caesar.

"Ми мобілізуємо відсотки від заморожених російських активів для придбання військового обладнання для України. Лише до кінця 2024 року Франція повернула 300 мільйонів євро", — наголосив Лекорну.

Він зауважив, що ця сума дозволила замовити 12 нових гармат Caesar, які доставлять в Україну. Також українським військовим планують надати:

  • 155-міліметрові снаряди;
  • ракети "Астра";
  • керовані бомби AASM;
  • вогневі позиції та ракети.

Caesar — це сучасна самохідна артилерійська установка, що поєднує в собі мобільність, точність і вогневу міць. Вона здатна швидко розвернутися, зробити залп і покинути позицію, уникаючи вогню у відповідь.

Нагадаємо, вчора Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення подякував Франції за підтримку Плану перемоги. Український президент закликав працювати з іншими партнерами для спільного бачення щодо завершення війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.10.2024 18:35