Зустріч української та французької делегацій на чолі з президентом Володимиром Зеленським і міністром закордонних справ Жаном-Ноелем Барро. Джерело: Офіс президента України

Зеленський виокремив позицію Франції щодо підтримки Плану перемоги

Володимир Зеленський подякував Франції за підтримку Плану перемоги. Український президент закликав працювати з іншими партнерами для спільного бачення щодо завершення війни.

Про це Володимир Зеленський повідомив під час традиційного вечірнього відеозвернення. Він зазначив, що в суботу зустрівся з міністром закордонних справ Франції Жаном-Ноелем Барро та назвав цю зустріч "саме такою, як потрібно".

"Я вдячний Франції, президенту Макрону, всьому суспільству Франції за підтримку України, нашого захисту. Ми провели дуже хороші змістовні перемовини в Парижі під час мого візиту. Ми плідно співпрацюємо й заради оборони, й у політиці, й заради нашої більшої стійкості України та всієї нашої Європи", — наголосив український президент.

Він висловив вдячність Франції за підтримку Плану перемоги, пунктів, які насправді можуть наблизити реальну дипломатію та справедливий мир.

"І будемо вдячні Франції за роботу з іншими нашими партнерами, щоби було це спільне бачення — бачення того, що тільки чесне завершення війни реально може гарантувати надійний мир", — акцентував Володимир Зеленський.

Як відомо, міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро заявив, що підтримує План перемоги, запропонований президентом Володимиром Зеленським, і прагне згуртувати навколо нього якомога більшу кількість країн.

Нагадаємо, український президент також заявив, що останнім часом позиції України посилюються. Саме тому на Батьківщину вдалося повернути більш як 90 українських захисників із російського полону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.10.2024 21:38