Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Нічого не стається просто так": Зеленський розповів про обмін полоненими

Позиції України посилюються. Саме тому на Батьківщину вдалося повернути більш як 90 українських захисників із російського полону.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення.

"Передусім сьогодні вдячність нашій команді, яка займається обмінами, та всім українським воїнам — кожному підрозділу, — які поповнюють обмінний фонд для нашої держави. Пишаюся всіма вами, дякую вам за допомогу у звільненні наших людей з російського полону", — наголосив він.

Український президент акцентував, що важливо розуміти: не буває нічого, що стається просто так. Завжди треба сильні позиції для України. Завжди треба збільшувати можливості нашої держави. У час війни результат тільки здобувається.

"Дякую всім, хто це забезпечує. Нам вдалося повернути з російського полону ще 95 українців. Більшість із них — рядові та сержанти, 26 офіцерів. Захисники Маріуполя, загалом Донеччини, Луганщини, Харківщини, Київщини, Чернігівщини, Херсонщини. Серед них "азовці". Також Максим Буткевич — український правозахисник, який пішов захищати Україну після початку повномасштабної війни", — зазначив Зеленський.

За його словами, всім, кого повернули, зараз надається необхідна допомога. Триває робота далі, щоби звільняти наших людей: військових і цивільних.

"І це дуже складний процес, але що результативніші ми будемо на полі бою та в дипломатії, то швидше ми зможемо повернути також інших. Ми зʼясовуємо долю кожного та кожної, хто може бути в полоні. Дуже стараємось повернути всіх", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, командир бригади "Азов" Денис Прокопенко розповів, що додому повернулися 34 "азовці". Він зазначив, що у часи важких боїв такі новини надають особовому складу 12 бригади "Азов" сил і підіймають бойовий дух.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2024 20:58