Фото: сайт Офісу президента

Новий наступ РФ може охопити дві області, — Данілов

На річницю повномасштабного вторгнення РФ може завдати нового удару. Армія Росії може наступити на Харківському або Запорізькому напрямку.

Так вважає секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов в інтерв’ю Reuters.

На його думку, Росія все ще хоче повністю захопити Донецьку та Луганську області. Водночас Кремль може завдати нового удару по північно-східній частині Харківської або південній частині Запорізької областей.

"Спроби наступу або на Харківському, або на Запорізькому напрямку, звичайно, будуть зроблені. Наскільки вони будуть успішними, залежатиме від нас", — зазначив Данілов.

Секретар Радбезу наголосив, що РФ може активізувати наступальні дії з нагоди річниці повномасштабного вторгнення, Мовляв, російському президенту Володимиру Путіну необхідно продемонструвати якийсь результат своєму народові.

"Їм треба щось показати своєму народу, і у них має бути велике бажання зробити щось велике, на їхній погляд, до цієї дати", — додав секретар РНБО.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Росія готує новий повномасштабний наступ на Україну в "нереалістично швидкі терміни". Однак для цього армії РФ, ймовірно, не достатньо потужностей.

Війна, 08.02.2023 15:25