На фото: Олександр Охріменко. Джерело: Facebook-сторінка 72-ї бригади ЗСУ

Новим командиром 72-ї бригади, яка обороняла Вугледар, став Олександр Охріменко: що про нього відомо

Новим командиром 72-ї окремої механізованої бригади імені "Чорних запорожців", яка обороняла Вугледар Донецької області, став полковник Олександр Охріменко. Раніше бригадою командував полковник Іван Віннік.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомляє прес-служба бригади. Військові зауважили, що під керівництвом Вінніка бригада воювала з літа 2022 року.

"Бої за Бахмут, Павлівку, Вугледар, Микільське, Новомихайлівку, Водяне. Знов Вугледар. Період, який тривав понад два роки. Це час, коли ворог не зламав нас. Це бої, які об’єднали. Це шлях, котрий ми пройшли під керівництвом Героя України та Народного Героя України полковника Івана Вінніка", — зауважили у прес-службі.

У бригаді наголосили, що далі "Чорних Запорожців" вестиме в бій полковник Олександр Охріменко. 

"Нові цілі, завдання, мета і набуття спроможностей. Противнику легко не буде", — додали військові коментуючи призначення Охріменка.

Зауважимо, що раніше, а саме 29 вересня, оперативне командування "Північ" повідомляло, що колишнього командира 72 окремої механізованої бригади імені "Чорних Запорожців" Івана Вінніка звільнили. В ОК "Північ" додали, що полковник є прикладом справжнього та чесного бойового офіцера, досвідченого та людяного командира, який береже та поважає особовий склад, незалежно від звання та посади.

Іван Віннік також прокоментував своє звільнення та подякував солдатам, сержантам і офіцерам.

"Від літа 2022 до сьогодні — я мав довгий і непростий шлях. Але він не був важким, бо долав я його не сам. Поряд була вірна й вмотивована команда. Дякую кожному та кожній за ваше терпіння, волю та сили. Дякую, що слухали, чули, говорили, пропонували. Дякую за спільну боротьбу. Дякую, що були поряд. Я це дуже ціную", — заявив він.

Що відомо про Олександра Охріменка

Народився Охріменко 19 жовтня 1984 року на Вінниччині. У 2006 році з відзнакою завершив Одеський інститут Сухопутних військ, а також закінчив Національний університет оборони України імені І.Черняховського. 39-річний військовий одружений, виховує доньку та сина.

У російсько-українській війні він бере участь з 2014 року. Охріменко був відзначений Орденом Богдана Хмельницького III ступеня, особистою вогнепальною зброєю та низкою відзнак Міністерства оборони України.

Відомо, що у жовтні 2021 року у званні підполковника він очолив 14-ту окрему механізовану бригаду імені князя Романа Великого. Так, від початку повномасштабної російсько-української війни під командуванням Охріменка бригада пройшла бої на Київщині, Житомирщині, Миколаївщині та Донбасі. Також бригада під його керівництвом звільнила від російських окупантів велику частину Харківської області.

Торік у липні тодішній головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний призначив Охріменка новим начальником Одеського обласного територіального центру комплектування.

Нагадаємо, раніше очільник оперативного відділу Генштабу Сил оборони Естонії Тоомас Вялі повідомляв, що Збройні сили України були змушені відступити з Вугледара Донецької області, адже російська окупаційна армія мала чисельну перевагу. Росіяни брали під контроль прилеглі до цього міста території за допомогою авіабомб, "м'ясних штурмів", вогню артилерії, зосередження дронів і просування вперед маленькими групами

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.10.2024 12:24